Body controls kills pain
FrançaisNederlandsEnglish

Programma "Body control kills pain"

slide show

Eigenzinnige benadering van allerlei klachten die ontstaan tijdens het werk waarbij informeren en bewegen centraal staan. Deze info- en bewegingsdagen staan garant voor een ernstige terugval van afwezigheden, omwille van RSI, op ’t werk. Dit alles zonder waanzinnige uitgaven voor 'ergonomisch bureaumateriaal'.

Ik hoef u niet te vertellen dat de gevolgen van deze afwezigheden leiden tot aanzienlijke kostenposten voor werkgevers en verzekeringsmaatschappijen. Eind jaren negentig van de twintigste eeuw was er veel te doen over dit onderwerp. Veel mensen klaagden in toenemende mate over een ‘muisarm’ en over nek-, rug- en schouderklachten. Het topjaar was 2003 en vormde 30 procent van het totale aantal meldingen. Daarna zette weer een sterk dalende trend in. In mei 2008 maakte het Centrum voor Verzekeringsstatistiek (CVS) bekend dat in 2007 nog slechts vijf procent van alle beroepsziektemeldingen RSI-meldingen betrof. Als oorzaak voor de daling werd aangewezen dat werkgevers in de tussenliggende periode veel aan voorlichting en preventieve maatregelen hadden gedaan.[10]


 

In volgorde van belang worden volgende items besproken:

  • Rugklachten (75% van de actieve bevolking)
  • Nekklachten
  • Repetitive Strain Injury (RSI) is een verzamelnaam voor allerlei klachten die te maken hebben met het gedurende lange tijd herhaaldelijk uitvoeren van dezelfde, soms kleine en op zich niet inspannend lijkende bewegingen. Met RSI samenhangende aandoeningen zijn onder andere slijmbeursontsteking en peesschedeontsteking.


 


 

De cursussen worden ter plaatse in de bedrijven gegeven  in groepjes van 10 tot 20 pers. en bestaan uit 90 min. theorie gevolgd door 90 min. praktische toepassingen (niet noodzakelijk op dezelfde dag).

Kostprijs : Overeen te komen.